Proksi internete bağlı bilgisayarımızın devlet üyeleri ya da kamu personellerinin internete bağlı bilgisayarına bağlanmasını sağlayan geçiş yoludur. Bu geçiş yolu sayesinde toplumda yer alan bireylerin hayatını olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen sosyal medya sayfaları yasaklı sitelerin arasına eklenebilmektedir. Fakat bu geçiş yolu dns ayarı adı verilen dört bölümden oluşan bir rakam topluluğu sebebi ile ortadan kaldırılabilmektedir.
               Proksi internet üzerinde yaşadığımız hayatın devlet üyeleri ya da kamu personelleri tarafından yönetilmesidir. Proksi aslında hayatımızı yöneten bir geçiş yoludur. Bu geçiş yolu sayesinde yönetilen hayatımız bize zarar verebilecek birçok sitenin bizden uzak durmasını sağlamaktadır. Ancak yasaklanan bu siteler dns ayarı adı verilen bir dizi rakam sayesinde bilgisayarın tekrar erişebileceği bir konuma getirilmektedir. Dns ayarını bilgisayarı üzerinde ayarlayan birçok kişi var iken birçok kişi ise dns ayarından uzak durmayı tercih etmektedir. Hayatımızı olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen sitelerin devlet üyeleri ya da kamu personelleri tarafından (bu kişiler belirlenmiş bireylerdir) yasaklanmasının aslında bize zararı değil de büyük bir yararı bulunmaktadır. Bize zarar verebilecek bilgilerin ortadan kaldırılmasının bizi memnun etmesi gerekirken neden bu kadar rahatsız ettiğini sorgulayan kişiler var iken bir sitenin bize zarar verip veremeyeceğine kendimizin karar verebileceğini düşünen kişiler de vardır. Bu iki zıtlık siyah ve beyaz gibi Proksi hakkında da dns ayarı hakkında da yasaklı siteler hakkında da birbirinden zıt fikirleri savunmaktadır. Bu yüzden proksinin tam anlamı ile iyi ya da tam anlamı ile kötü olduğunu söyleyebilecek genel bir görüş yoktur.
               Proksi bilgisayarımız gibi birçok bilgisayarın belli bir bilgisayara bağlanmasını ve o bilgisayarın diğer tüm bilgisayarları yönetebilmesi olayının sözlük anlamıdır.